luni, 21 februarie 2011

Ziceti-le "droguri" nu "etnobotanice"!

In DEX se gasesc urmatoarele definitii pentru "etno":
ETN(O)- elem. „popor, comunitate etnică, rasă”. (< fr. ethn/o/-, cf. gr. ethnos)

ETNO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) popor”, „(referitor la) rasă”; „etnic”, „rasial”. [Var. etn-. / < fr. ethno-, it. etno-, cf. gr. ethnos].
etno adj. invar. (d. un stil muzical, artistic, vestimentar etc.) de inspirație folclorică.
Si atunci ma intreb de ce aceasta denumire ? Cred ca mai bine se numeau pe sleau :"droguri", caci asta sunt.Si ,ca sa subliniez,termenul "etnobotanice" mi se pare chiar mai periculos si perfid decat efectul fizic al acestora.Mi se pare un atac la notiunea (ce ar trebui respectata ) de popor,tara, ceva referitor la acestea.Clasicele plante populare medicinale, de pe vremea bunicii, erau coada soricelului,papadia,galbenelele si toate celelalte, din care se faceau in special ceaiuri pentru diverse afectiuni.Si atunci de ce aceasta incercare de demonetizare voita sau nu a unor termeni ca "etno" si "botanica" ?
 Ziceti-le domnule droguri !

2 comentarii:

  1. Cred ca s-a ales aceasta denumire datorita faptului ca drogurile clasice sunt mai bine cunoscute.
    Am inteles ca legal nu prea pot sa le interzica deoarece nu s-a ajuns la o formulare adecvata a legii. Plus ca droguri se pot face din orice, pana si din sarea de baie sau banala aspirina.
    Pana la urma tine de individ pe ce cale vrea sa apuce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ce asteptari sa avem de la un popor care considera ca mogulul este ceva negativ sau care considera ca aripa stanga a politicii este in sine ceva rau caci sta la stanga?

    RăspundețiȘtergere