duminică, 6 februarie 2011

Maidanezii

Din nefericire a trebuit sa mai moara un om ca sa revina pe tapet o problema veche de ani de zile a Bucurestiului si nu numai: maidanezii.Se propune un adapost pentru 20000 de caini la Fundulea,cheltuielile de intretinere fiind de circa 330.000 euro /luna (cam mult nu ?).O alta solutie, mult mai ieftina, o vad a fi sterilizarea cainilor si eliberarea lor.Noutatea ar fi ca oricine aduce un caine pentru sterilizat sa primeasca o recompensa (10 euro sa zicem).Cred ca astfel s-ar rezolva problema si banii publici ar fi folositi mai eficient.
"Metoda eutanasierii câinilor comunitari este costisitoare şi inumană, au declarat reprezentanţii Vier Pfoten (o organizatie pentru protectia animalelor ) care au spus că singura soluţie pentru rezolvarea problemei este controlul reproducerii, chiar dacă această variantă este una lentă şi cu efecte care se văd în timp.Reprezentanţii organizaţiei precizează, într-un comunicat , că sterilizarea unui câine de talie medie costă aproximativ 20 euro (12 euro medicamentele şi materiale utilizate şi 8 euro regia), în timp ce eutanasia unui câine costă 62 de euro." Per total steilizarea unui caine ar fi circa  30 de euro (incluzand recompensa), deci cu 330 000 de euro s-ar steriliza 11000 de caini si cu circa un milion de euro s-ar steriliza cei circa 30000 de maidanezi existenti in Bucuresti azi .

Un comentariu:

  1. Ceea ce mă lasă pe mine fără replică este reacţia aşa ziselor organizaţii de apărare a drepturilor animalelor atunci când sunt întrebate ce opinie au despre oamenii care au fost paşnici şi tot au fost muşcaţi ca din senin de câinii de pe stadă: reprezentanţii acestor organizaţii au spus că nu există aşa ceva şi că oamenii sigur au instigat cumva câinii, chiar dacă le-am dat exemplul personal. M-au făcut mincinos şi obraznic. Sunt un iubitor de animale şi pentru nimic în lume nu aş fi de acord cu omorârea exact a celui nevinovat, în cazul în speţă bietul căţel. Dar nici decesul unor oameni care sunt la fel de nevinovaţi nu cred că este de trecut cu vederea. Sterilizarea este - aşa cum ai propus - o bună soluţie. Exportul în ţări care doresc să adopte aceste fiinţe minunate poate fi şi ea o soluţie. Eu m-am săturat de cei din vest care propun soluţii dar care atunci când vine vorba să adopte ei personal un cuţulică din ăsta de la noi îşi aduc aminte că exact acum au ceva treabă şi nu mai pot sta de vorbă cu mine. În Suedia soluţia este simplă, deşi acolo ponderea bietelor animale fără stăpân este cu mult mai mică decât la noi: dacă în 10 zile căţelul nu este revendicat de nimeni, el este eutanasiat. Trist dar adevărat.

    RăspundețiȘtergere